המטבח הבוכרי מוכר בעולם כולו בזכות מאכליו המשביעים, עליהם מומלץ להתענג באיטיות וללא חיפזון. בישראל ניתן להתוודע למאכלי העדה ב”בית האוכל הבוכרי”, הממוקם באשקלון.
למטבח העם הבוכרי היסטוריה ארוכה וכוללת בתוכה את התרבות ,השפה והמסורות הבוכריות. למאכלים רבים יש שורשים הנעוצים במאכלים מסורתיים אסיאתיים כגון: פילאף, מאנטו, לגמאן, שורפה וקבאבים, אך נבדלים מהם באופן הכנה ייחודי. לדוגמא: זמן ההכנה של מעדנים בוכריים הוא ארוך, לפעמים אף יום שלם. הם מוגשים לארוחת הערב, כאשר ענייני היום מאחורינו. עד עשר מנות בארוחה- זהו אירוח בוכרי מסורתי.
“בית האוכל הבוכרי” באשקלון – היא מסעדת גורמה, אשר יוצרת בתוכה אווירת תרבות בוכרית מושלמת. המסעדה מגישה כמנות ראשונות סמסא, מאנטו, חנום, מרק לגמאן, שורפה, כופתאות, חארצו. מנת חובה היא ה פילאף –גאוות המטבח הבוכרי! אצלנו אומרים: לא טעמת פילאף-לא נולדת.
בתפריט המסעדה תמצאו היצע רחב של מנות בשריות: פרגית, קבאב, כבד, לבבות, בשר על הגריל, כנפיים ושישליק-קבאב מסורתיים מבשר טלה. על מנת שהמאכלים יהיו טעימים ובעלי ניחוחות מענגים אנו משתמשים בתבלינים ועשבי תיבול שונים.
ב“בית האוכל הבוכרי” נשמח לקבל אורחים לקיום אירוע, וגם אורחים שפשוט אוהבים אוכל אסיאתי. ללא קשר לסוג האירוע-יום הולדת, בר/בת מצווה, חגיגות יובל -המסעדה שלנו מכילה עד 40 איש.
לצערנו, בחיים ישנם גם ימי אבל. “בית האוכל הבוכרי” יעזור לכם לארגן הזכרה, עם תכולה עד 90 איש.
בימי חול, א’-ה’, בין השעות 12:00 עד 16:00, ניתן להזמין ארוחה עסקית בעלות של 25 ₪ בלבד. בנוסף, המסעדה מספקת שירותי קייטרינג. בהזמנה מעל 60 ₪-המשלוח חינם! המסעדה שומרת כשרות.
מחכים לראותכם בכתובת הבאה: רח’ אקר (פינת דויד רמז, השוק הישן) אשקלון.
שעות פתיחה: 10:00 עד הלקוח האחרון. יום ו’-עד 17:00.
|
|